Szeptember 23-29. között első ízben indítunk Sörgasztronómiai Hetet. Kilenc neves budapesti étteremben állítottak össze söröket különböző fogásokkal egy étlapra, kifejezetten azoknak, akik érdeklődnek a sörgasztronómia iránt. A menü minden étterem saját profiljához igazodik, melyet a helyi séf állított össze, egy előétel, egy főétel és egy desszert kombinációjával. Így a Sörgasztronómiai Hét keretében 27 féle étel, 19 különböző sörrel társítva kerül az asztalra. Az éttermek kreativitással és lelkesedéssel fogtak hozzá a menük összeállításához, sokat kóstoltak és olyan párosokat alkottak, amelyek biztosan felkeltik majd az egyelőre nem sörös közönség figyelmét is. De lássuk a pontos menüket.
400 – 1075 Budapest, Kazinczy u. 52.
Előétel: Pácolt lazac filé salátaágyon, szárított paradicsommal, citrusos balzsamkrémmel
Sörpár: Friss, bajor stílusú szűretlen búzasör
Főétel: Leskovacki ustipci (leskováci falatok) hasábburgonyával, ajvárral és hagymával
Sörpár: Közepesen erős, kellemesen keserű ízű, malátás illatú láger
Desszert: Barna sörös Tiramisu
Sörpár: Finom, könnyed ízvilágú, kakaós, kávés lecsengésű sötét láger
[masterslider id=”6″]
Ankert – 1061 Budapest, Paulay Ede u. 33.
Az Anker’tben minden a nemeskomlóval főzött, jellegzetesen kesernyés, malátás világos láger körül forog majd. Kérjetek mellé klasszikus marha vagy csirkeburgert, de lesz bajor perec is.
[masterslider id=”7″]
Borssó Bisztró – 1053 Budapest, Királyi Pál u 4.
Aperitif: Könnyed, friss világos lágersör, cola, mandula likőr, lime narancs elegyével.
Előétel: Citrusos marinált lazac kecskesajttal
Sör: Felsőerjesztésű dupla IPA, erősen komlós ízzel, minimális trópusi gyümölcs jelleggel
Főétel: Malacpofa rókagombával, zöldséges tarhonyával
Sör: Enyhén kesernyés és füstös ízű Stout, hangsúlyos karamellel
Desszert: Mango-maracuja charlotte karamell sörhabbal
Sör: Felsőerjesztésű világos IPA, amerikai komlóval, erős mangó hangsúllyal
Párlat: Sörpárlat
[masterslider id=”8″]
Cactus Juice – 1061 Budapest, Jókai tér 5.
Előétel: Házi készítésű húsos pite
Sörpár: Közepesen erős, kellemesen keserű ízű, malátás illatú láger
Főétel: Sertés szűz borskéregben, baconos hagyma ragu, pirított burgonya, sörös jus, kelkáposzta chips
Sörpár: Óarany színű, cseh komlóval készült, lágy ízű világos sör
Desszert: Barna sörös csokoládé mousse
Sörpár: Finom, könnyed ízvilágú, kakaós, kávés lecsengésű sötét láger
[masterslider id=”9″]
Meat Butique – 1012 Budapest, Lánchíd utca 7.
Előétel: Sonkatál
Sörpár: Aranybarna, telt, édes ízvilágú cseh láger
Főétel: BBQ oldalas, coleslaw, héjában sült burgonyával
Sörpár: Óarany színű, enyhén gyümölcsös illatú lágersör
Desszert: Házi sajttorta áfonyával
Sörpár: Testes barna ale, karakteres belga élesztővel, édeskés pörkölt malátával
[masterslider id=”10″]
Up & Down – 1052 Budapest. Molnár utca 6.
Előétel: Kenegetős (avokádó salsa, padlizsánkrém, hummusz)
Sörpár: Sajátosan telt, karakteres ízű belga láger sör
Főétel: Báránysült ananásszal és currys gnocchival
Sörpár: Testes barna ale, karakteres belga élesztővel, édeskés pörkölt malátával
Desszert: Szarvasgombás fehércsoki mousse, passiógyümölcs
Sörpár: Gyümölcsös aromájú, könnyed, belga apátsági blonde ale
[masterslider id=”11″]
Seasons – 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 7.
Előétel: Mangalica sonka, marinált grillezett paprikával
Sörpár: Aranybarna, telt, édeskés cseh láger
Főétel: Vargánya gombás fusilli
Sörpár: Sötét színű, tömény, édes illatú enyhén kávés ízvilágú barna sör
Desszert: Rebarbarás epres panna cotta
Sörpár: Élesztőtől opálos, citrusosan friss búzasör
[masterslider id=”12″]
Stex – 1085 Budapest, József krt. 55-57.
Előétel: Sonkatál olívabogyóval, parmezánnal, házi focacciával
Sörpár: friss bajor stílusú szűretlen búzasör
Főétel: Lávakövön grillezett vastag hátszín, vaslapon sült töltött burgonyával
Sörpár: Nemeskomlóval főzött, jellegzetesen kesernyés, malátás világos láger
Desszert: Somlói galuska, karamellcsíkos réteslapon
Sörpár: Német stílusú, aszalt gyümölcsös ízvilágú, nehéz, sötét baksör
[masterslider id=”13″]
Csatlakozz a Facebookon a Sörgasztronómiai Hét eseményhez, hogy értesülj a finomságokról ITT.
2 hozzászólás