A Magyarország Sörkorcsolyája 2016-os verseny nyertese, a búza sör kategóriában, a Seasons Bisztró Lisztmentes csokoládétorta receptje.
Hozzávalók:
- 280 g étcsoki
- 280 g vaj
- 10 tojássárgája
- 140 g cukor
- 10 tojásfehérje
- 140 g cukor
- 0,5 dl barnasör
- szilvalekvár
- megmosott, kimagozott szilva
Elkészítés:
Az étcsokit és a vajat vízgőz felett felmelegítjük. A 10 tojássárgáját 140 g cukorral habbá verjük és összekeverjük a meleg vajas -étcsokoládéval. A 10 tojásfehérjét a cukor másik felével habbá verjük, az egészet ezzel lazítjuk vizgőz felett, majd megfelezzük a krémünket. Sütőpírral bélelt kerek formába öntjük a a krémünk egyik részét és előmelegített sütőben 150 Celsius fokon 40-50 percig sütjük. Kihűlés után ráöntjük a csokoládé krém másik felét, szétkenjük egyenletesen és a fagyasztóba rakjuk.
A barna sörünket a karamellizált cukkora öntjuk és szirup állagúra vissza forraljuk. Jó minőségű házi szilvalekvárral készre redukáljuk (összeforraljuk) majd a megmosott, kimagozott szilvákat cikkekre vágjuk és beletesszük. A süteményt karamellizált egész dióbéllel szórjuk meg és a szilvás ragut ízlés szerint a tányérra kanalazzuk. Ízesíthetjük a sörös szirupot fűszerekkel, például kardamonnal, csillagánízzsal, vagy akár vanília rúddal is.
1 hozzászólás