A Magyarország Sörkorcsolyája 2016-os verseny nyertese, a búza sör kategóriában, a Hotel Wellamarin**** Toros derelye receptje.
Hozzávalók:
A tésztához
- 1 csomag leveles tészta
A töltelékhez
- 20 dkg császárszalonna
- sertészsír vagy kacsazsír
- 20 dkg savanyú káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt kömény, füstölt fűszerpaprika, babérlevél, 1 chili paprika, borsikafű
A sütéshez
- kevés olaj
- 1 db. tojás
- sütőpapír / kiolajozott tepsi is tökéletes
Elkészítés
Az apróra vágott császárszalonnát zsírjára olvasztjuk sertészsíron vagy kacsazsíron. A zsiradékon kissé megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ezt követően az apróra metélt savanyú aprókáposztát (ha nagyon savanyú ezt megelőzően öblítsük ki) is a serpenyőbe tesszük és a hagymás szalonnával összeforraljuk. Füstölt fűszerpaprikával, fokhagymával és a fűszerekkel puhára pároljuk a keveréket. A folyadékot pirítsuk vissza, amennyire csak tudjuk, ha sok a leve akkor csepegtessük le. A leveles tésztát 2 mm vastagságúra nyújtjuk, meglisztezett derelye szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztát tojással megkenjük, derelye formába helyezzük és a tészta közepére a serpenyőből a kihűlt káposztás tölteléket helyezünk. A derelye szaggatót félbe hajtjuk ügyelve, hogy a tészta szélei jól egymáshoz tapadjanak. A derelyét tojással megkenjük és a 200-220 Celsius fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Fokhagymás tejfellel tálaljuk és a megmaradt töltelékkel kínáljuk.
3 hozzászólás