A Magyarország Sörkorcsolyája 2016-os verseny nyertese, a lager sör kategóriában, a Hotel Wellamarin**** Tepertős rétespogácsa receptje.
Hozzávalók:
A tésztához
- 0,20 kg liszt
- 2 evőkanál libazsír
- 1,2dl tej
- csipet só
- 0,01 kg élesztő
A töltelékhez
- 2 tojássárgája
- 0,05 kg vaj
- 0,10 kg libatepertő
- 1 evőkanál tejföl
A kenéshez
- 1 evőkanál tejföl
- 1 tojássárgája
- reszelt sajt (trappista)
Elkészítés
Öntsük a lisztet egy tálba és képezzünk a közepén az öklünkkel mélyedést. Az így kialakított mélyedésbe öntsük bele a tejet, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Amikor az élesztő felfutott adjuk hozzá az zsíradékot és a sót. Gyúrjuk össze a tésztát szép homogénné, majd tegyük rá egy hideg tányérra és tegyük be a hűtőbe. Eközben daráljuk le, vagy aprítsuk fel a tepertőt adjuk hozzá a tojássárgáját, a vajat és a tejfölt. Mindezeket keverjük jól össze. A tésztát vegyük ki a hűtőből, és egy lisztezett vágódeszkán nyújtsuk ki. A vékonyra kinyújtott tésztára tegyük rá a tölteléket, majd egyenletesen oszlassuk el, úgy hogy a tészta egészét befedje. Szorosan csavarjuk fel, majd a felcsavart tésztából vágjunk rombusz alakzatokat. A rombuszokat zsiradékkal kikent tepsibe tesszük és tetejüket tejföllel összekevert tojással megkenjük. A megkent rombuszokra pedig sajtot reszelünk. Kelesszük meg és előmelegített sütőben 160°C-on 15 percig sütjük aranybarnára.
3 hozzászólás