Sörszövetség: mit teszünk és mit nem?

A hivatalos megnevezésünk az, hogy Magyar Sörgyártók Szövetsége, de kevésbé formális környezetben gyakran használjuk a rövidített, Sörszövetség elnevezést is.   Mi a célunk?  A Sörszövetség célja a hazai sörgyártók szakmai összefogása, szakmai érdekeinek képviselete, a tisztességes és szabad verseny támogatása, továbbá a sör – különösen a hazai gyártású sörök – hírnevének megtartása és gyarapítása. Ugyanakkor…

Tovább

Mi kerül menüre a Sörgasztronómiai Héten?

Szeptember 23-29. között első ízben indítunk Sörgasztronómiai Hetet. Kilenc neves budapesti étteremben állítottak össze söröket különböző fogásokkal egy étlapra, kifejezetten azoknak, akik érdeklődnek a sörgasztronómia iránt.  A menü minden étterem saját profiljához igazodik, melyet a helyi séf állított össze, egy előétel, egy főétel és egy desszert kombinációjával. Így a Sörgasztronómiai Hét keretében 27 féle étel,…

Tovább

Megtaláltuk 2016. Sörkorcsolyáit

[masterslider id=”14″]   A Sör Világnapja alkalmából 2016 augusztusában hirdetett pályázatot a Magyar Sörgyártók Szövetsége azzal a céllal, hogy megtalálja azokat a sörkorcsolyákat, amelyek jól illeszkednek a modern magyar gasztronómiába, hazai, jó minőségű alapanyagokból, könnyedén elkészíthetőek és méltó kíséretet biztosítanak a vele elfogyasztott söröknek. Így tehát első ízben választotta ki a Sörszövetség Magyarország Sörkorcsolyáit a…

Tovább

RECEPT – A díjnyertes Toros derelye

A Magyarország Sörkorcsolyája 2016-os verseny nyertese, a búza sör kategóriában, a Hotel Wellamarin**** Toros derelye receptje. Hozzávalók: A tésztához 1 csomag leveles tészta A töltelékhez 20 dkg császárszalonna sertészsír vagy kacsazsír 20 dkg savanyú káposzta 1 nagy fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma só, őrölt kömény, füstölt fűszerpaprika, babérlevél, 1 chili paprika, borsikafű A sütéshez kevés olaj 1…

Tovább

RECEPT – A díjnyertes Tepertős rétespogácsa

A Magyarország Sörkorcsolyája 2016-os verseny nyertese, a lager sör kategóriában, a Hotel Wellamarin**** Tepertős rétespogácsa receptje. Hozzávalók: A tésztához 0,20 kg liszt 2 evőkanál libazsír 1,2dl tej csipet só 0,01 kg élesztő A töltelékhez 2 tojássárgája 0,05 kg vaj 0,10 kg libatepertő 1 evőkanál tejföl A kenéshez 1 evőkanál tejföl 1 tojássárgája reszelt sajt (trappista) Elkészítés Öntsük a lisztet…

Tovább

RECEPT – A díjnyertes Lisztmentes csokoládétorta

  A Magyarország Sörkorcsolyája 2016-os verseny nyertese, a búza sör kategóriában, a Seasons Bisztró Lisztmentes csokoládétorta receptje. Hozzávalók: 280 g étcsoki 280 g vaj  10 tojássárgája 140 g cukor 10 tojásfehérje 140 g cukor  0,5 dl barnasör szilvalekvár megmosott, kimagozott szilva Elkészítés: Az étcsokit és a vajat vízgőz felett felmelegítjük. A 10 tojássárgáját 140 g cukorral habbá verjük  és összekeverjük a meleg…

Tovább

A halhoz is finom a sör

Ha halról van szó magyar ember számára a karácsonyi halászlé és a balatoni nyaralás elmaradhatatlan étele a hekk ugrik be. Mint sörkorcsolya pedig teljesen el van hanyagolva, holott számtalan lehetőség lenne, hogy sör mellé kínáljuk. A Sörszövetség múlt évi szezonnyitóján pedig hatalmas sikert aratott Lenk Zsolt hideg előétele, a füstölt, pácolt pisztráng filé endiviával, aragulával,…

Tovább

Kedvcsináló sörkorcsolyák – Citrusos pohárdesszert

Gyakran gondolják, hogy csak édes, nehéz, magas alkoholtartalmú sörökhöz lehet megfelelő desszertet kínálni. A nagy nyári melegben egy könnyű, citrusos, üdítően friss bajor stílusú búzasörhöz is készíthetünk csábító édességet, csak a megfelelő ízeket kell összeválogatnunk. Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg mascarpone 20 dkg zsíros görög joghurt 2 tojás sárgája 2-3 evőkanál vaníliás cukor 1 narancs 1…

Tovább

Kedvcsináló sörkorcsolyák – Májas paprikafalatok

A karakteres sötét lágerek karamell malátájához a különböző gombás és májas ételek kiválóan illenek. A máj enyhén kesernyés utóíze a karakteres, de nem túl intenzív, inkább földes keserűségű komlóval is remekül harmonizál. Hozzávalók 4 személyre 20 dkg máj (lehet karakteresebb csirke vagy sertés, de lágyabb, krémesebb pl. kacsa) 2 evőkanál édes mustár (vagy mustár és…

Tovább