Sör mi több
Kezdeményezés
Lépjünk túl a sör-virsli és a sör-csülök klasszikus párosokon! A húsok, fűszeres sültek mellett rengeteg ideális étel-sör párosításra van lehetőségünk. A könnyed lágerek, friss világos ale-ek, búzasörök, sörpezsgők nagyon jól passzolnak halakhoz.
Sör és gasztronómia
A sör nagy előnye, hogy négy, egytől-egyig természetes összetevője (komló, maláta, víz, élesztő) számtalan variációs lehetőséget ad a sörmesterek kezébe, így a legkülönfélébb karakterű, ízű, aromájú sörök széles palettájáról válogathatunk étkeink mellé. Arról pedig, hogy miként tegyük ezt, röviden: törekedjünk az egyensúlyra, harmóniára! Alapvetően lágy ízű étel mellé nem célszerű erős karakterű sört választanunk, amely elnyomhatja azt, ugyanígy a fordított eset sem szerencsés: egy könnyed sör észrevétlen maradhat egy erőteljes ízű fogás mellett.
Csapramagyar
A hazai sörös szervezetek a Sör mi több kezdeményezés keretében fogtak össze, hogy méltó helyére kerüljön a csapolt sör a hazai sörkultúrában. A csapolt sörben nem csak a legfrissebb sör élmény van benne, hanem az a szakértelem és emberi törődés is, ami az alapanyagok kiválasztásától a sörfőzésen át a csaposig mindenkit jellemez, aki kapcsolatba kerül a sörrel. A sör a társasági italok királya. Különösen igaz ez a csapolt sörre.
A csapolt sörök a teljes belföldi piac 10 százalékát teszik ki, a kisüzemi, a kézműves és az új szemléletű kraft söröknél ez az arány jóval magasabb. A Magyar Sörgyártók Szövetsége a meglévő bázist szeretné tovább növelni és bővíteni. A szervezet 2018-ban szervezte meg a Csapramagyar gyakornoki programot, amely során párbeszéd indult neves sörszakemberek és a szakma iránt érdeklődő fiatalok között.